Privoščite si ljudem in okolju prijazno ogrevanje

Privoščite si ljudem in okolju prijazno ogrevanje

Peter Otorepec je na novinarski konferenci (vir: Ministrstvo za okolje, 12.10.2016) izpostavil, da pri kurjenju fosilnih goriv nastajajo delci dušikovih oksidov in različne rakotvorne snovi, njihova količina je odvisna od kvalitete naprave in na primer ali je les dovolj sušen.

Peter Otorepec dr.med.spec. pravi: »Med temi snovmi so tudi prašni delci, ki povzročajo najprej bolezni dihal, tam kjer vstopajo v organizem. Pri ljudeh, ki imajo kakšne kronične bolezni dihal, ti delci stanje lahko poslabšajo. Ker pa delci vstopajo tudi v kri in potujejo v vse organske sisteme ter povzročajo vnetne reakcije, pa lahko med drugim povzročajo tudi bolezni srca in ožilja, arterosklerozo, visok pritisk, bolezni živčevja, raka pljuč in raka mehurja, pa tudi sladkorno bolezen tipa 1 in 2. Zato v zdravstvu apeliramo na to, da bi bilo teh emisij čim manj, bodisi iz individualnih kurišča, bodisi iz prometa.«

Prehod na obnovljive ter okolju in zdravju prijazne vire energije, kot pomemben vir ogrevanja je v polnem zagonu. Toplotne črpalke zrak-voda predstavljajo idealno rešitev ogrevanja. Energetsko varčni in okolju ter zdravju prijazni ogrevalni sistemi Mitsubishi Electric delujejo po principu tehnologije toplotnih črpalk zrak-voda, ki s pomočjo koriščenja majhnega deleža primarne električne energije zajemajo velik del toplote iz okoliškega zraka.

Želite tudi vi ogrevati s pomočjo toplotne črpalke zrak-voda?

Datum

17 Oktober 2016

Kategorije

Predstavitvena stran